VESTI

21.04.2023.

Bavi se sportom i pametno recikliraj!

Dragi Beograđani pozivamo Vas da nam se pridružite na 63.Beogradskom maratonu u nedelju 23.aprila na Trgu Nikole Pašića gde će biti postavljena pametna presa za reciklažu limenki.

Osvežite se nakon trke ili bodrenja vaših najmilijih uz bezalkoholna pića koje smo spremili za vas, a naši promotivni timovi će vam pomoći da se upoznate sa korišćenjem pametne prese, načinu kako da se uključite u sistem nagrađivanja preuzimanjem aplikacije https://solagro.app/, registrujete i pratite informacije u postupku reciklaže. Reciklažom limenki dobijate poene i mogućnost ostvarivanja popusta pri kupovini u Idea, Roda i Merkator prodavnicama!

 

Reciklaža limenki ima mnogo prednosti za životnu sredinu i društvo u celini, i svaki pojedinac može doprineti ovom procesu tako što će reciklirati svoje limenke. Pre svega, smanjuje količinu otpada koji se deponuje na deponije. Time se smanjuje i zagađenje životne sredine, a resursi se mogu ponovo koristiti umesto da se proizvode novi.

 

Reciklaža limenki štedi energiju. Proizvodnja limenki zahteva veliku količinu energije, dok se za reciklažu koristi mnogo manje energije.

Korišćenje recikliranih limenki umanjuje potrebu za proizvodnjom novih, što štedi resurse i smanjuje emisiju štetnih gasova. Reciklažom limenki smanjuje se zagađenje vazduha, tako što smanjuje količinu otpada koji se deponuje, a time i zagađenje koje proizvodi.

 

U Beogradu je postavljeno 10 pametnih presa na lokacijama Idea prodavnica, koje možete videti na ovoj stranici kao i na našim Facebook i Instagram profilima.

Koristimo kolačiće da bismo poboljšali vaše iskustvo. Nastavljajući posetu ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića.