VESTI

27.12.2022.

Promocija pametne reciklaže u Zrenjaninu

Partneri projekta “Sistem pametnog sakupljanja ambalažnog otpada” posetili su u utorak 27.12.2022. predstavnike grada Zrenjanina. Sa strane projektnog tima sastanku su prisustovali predstavnici NALED-a, kompanije Ball Pakovanja, SEKOPAK-a i GIZ-a. Na sastanku su dogovoreni naredni koraci uspostavljanja sistema pametnog sakupljanja ambalažnog otpada, a svi partneri su se složili da su širenje svesti o reciklaži i intenzivna edukativna kampanja građana u 2023. godini najvažniji ciljevi projekta.

Pozivamo sve Zrenjanince da recikliraju ambalažu u pametnim uređajima za sakupljanje ambalažnog otpada koji se nalaze se na 6 javnih lokacija u kioscima i 3 lokacije u Idea i Roda prodavnica u Zrenjaninu.

Korišćenjem pametnih mašina i odlaganjem ispražnjene ambalaže brendova kompanija Coca-Cola HBC, Knjaz Miloš, Carlsberg, Red Bull, Imlek, Rauch i Nectar građani mogu da ostvare popust u Idea i Roda prodavnicama. Ambalažu koju mogu da ubace u pametne mašine građani će prepoznati po nalepnici #recikliraj, a neobeležena ambalaža se može odneti u kioske, bez mogućnosti nagrađivanja za sada.

Predstavnik GIZ-a, Zoran Jakovljev, je prilikom gostovanja na TV Santos pojasnio građanima mogućnosti funkcionisanja sistema za pametno sakupljanje ambalažnog otpada u Zrenjaninu, kao i sistem nagrađivanja za one građane koji najviše recikliraju.

Istog dana, u Idea i Roda prodavnicama, organizovan je promotivni događaj „Pametno recikliraj u Zrenjaninu“ u okviru koga su Zrenjaninci infomisani o pametnoj reciklaži. Tom prilikom su građani Zrenjanina imali priliku da se neposredno upoznaju sa uređajima i aplikacijom za pametnu reciklažu ambalažnog otpada, lokacijama gde može da se odlaže ambalažni otpad, a oni građani koji su se tom prilikom registrovali u aplikaciji bili su nagrađeni eko-cegerima.

Koristimo kolačiće da bismo poboljšali vaše iskustvo. Nastavljajući posetu ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića.